Clover print

Clover Print

Razvoj „Low cost“ tehnika tiska uvijek je zauzimao posebni značaj i prostor kod svih velikih kompanija. Danas, razvojem office printera i prilagodljivih repromaterijala boja/papir postigao se značajan napredak u prilagodbi istih na više verzija ispisa. Clover Print je rezultat razvoja globalnih tehnologija i spoj najboljih segmenata repromaterijala iz područja tiska na tekstil.


Neovisno radi li se o rasterskoj ili vectorskoj grafici, maloj ili većoj nakladi; rezultati otiska su identični prikazu na ekranu uz iznimno jeftin ulog i jednostavnost korištenja.

Potrebni alati:

1. Računalo
Za korištenje Clover Print rješenja dovoljno je standardno računalo bez posebnih dodataka. Iako print možete raditi iz npr. Paint-a, Word-a, Pdf-a... najbolju pripremu i vjernost boje u otisku će pružiti korištenje jednog od grafičkih alata; Adobe Ilustrator, Photoshop ili Corel. Print se vrši bez posebnih postavka sa korištenjem icc profila besplatno dostupnih u našoj korisničkoj zoni.
2. Printer
Clover tehnikom moguće je koristiti ink-jet pisač po želji, no ipak su potrebni osnovni kriteriji koje pisač treba zadovoljiti. Potrebno je da radi sa CMYK sustavom ispisa, koristi micro-piezo glave za ispis i da ima vanjske tankove za boju. Modeli koji se mogu koristiti i naša preporuka su: Epson L300 serija za A4 format ispisa i Epson L1300 serija za A3 format ispisa. 3. Clover set
Clover set se sastoji od 3 glavne komponente:
Clover boja (Cyan 40ml., Magenta 40ml., Yellow 40ml., Key 40ml.)
Clover papir (100 listova u pakiranju - A4 ili A3 formata)
Clover sticker (vezivo sredstvo u obliku praha u pakiranju od 100g. i 500g.)
4. Termopreša ili glačalo
Printanu grafiku na Clover papir sa Clover bojom i fiksiranu sa Clover stickerom prenosimo na željenu podlogu pomoću grijačeg tijela. Iako je moguće transferirati pomoću običnog glačala, preporučamo korištenje termopreše sa postavkama 180 stupnjeva, dužine prešanja 30 sekundi i jakim pritiskom.
5. Podloga za aplikaciju
Clover print možete aplicirati na pamuk, poliester, jutu, karton, drvo, staklo i razne mješavine materijala. Postojanost na pamuku i poliesteru je viša od 40 pranja na preporučenim temperaturama, a za ostale materijale je ovisna o podlozi na koju se aplicira.

Clover Start set

Clover Boja:
Tinta koja se koristi za izradu preslikača kompatibilna sa ink-jet pisačima koji koriste micro-piezo glave. Tinta je pigmentna, na vodenoj bazi, CMYK pakiran u bočice od 40ml. čija količina je dostatna za minimalno 1500 ispisa A4 formata sa više od 70% zasićenosti.

Clover Papir:
Papir niske upojnosti na kojem se ispis Clover bojom ne suši i ne upija u papir, već ostaje na površini. Clover papir je u ponudi u A3 i A4 formatu u količini od 100 listova u pojedinom paketu ili novo u ponudi "Pheonix papir" 50 listova u paketu

Clover Sticker:
Vezivo sredstvo u obliku praha koje se posipa preko ispisa na Clover transferu. Prilikom preslikavanja Sticker preuzima čestice pigmenta boje, veže ih na sebe i zajedno s pigmentom veže materijal na koji se prenosi. Glavna svrha je otpornost otiska na pranje. Pakiranje 100g i 500g.

Clover print

Clover tehničke upute PDF download


Clover print icc profili

Besplatni Clover ICC profili za Epson L seriju download


Clover print Clover print Clover print

Clover tim